Pályázatok a kistelepülések iskoláinak

Tovább pályázhatnak a kistelepülések iskoláik felújítására

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Miniszterelnökség 14 nappal meghosszabbítja a Magyar Falu Program keretein belül korábban kiírt két pályázatának beadási határidejét.

A módosítás értelmében iskolaépületek felújítására, valamint iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére 2020. szeptember 18-ig nyújthatják be pályázataikat a területileg illetékes tankerületi központok az 5000 fő vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező települések vonatkozásában.

Az iskolaépületek felújítására kiírt pályázat célja a meglévő önkormányzati tulajdonban lévő iskolák felújítása és korszerűsítése, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzése. A programra ötmilliárd forint áll rendelkezésre. A vidéki kistelepüléseken lévő, elavult állapotú iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére pedig két és fél milliárd forintot fordít a kormány.

A Miniszterelnökség idén 22 pályázati kiírást tett közzé a Magyar Falu Program keretein belül a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a népességcsökkenés megállítása és az életminőség javítása érdekében.

A pályázatok beadására a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül van lehetőség. A nyertes pályázatokról 60 napon belül döntés születik.

Forrás: kormany.hu

Köszöntő

Kiss Attila
elnök köszöntője