Környezetvédelmi Pályázat

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét az Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programjának 2016. évi felhívására.

 Az Európai Bizottság égisze alatt működő programban idén összesen 337,54 millió euróra pályázhatnak a köz-, a magán- és a civil szféra szereplői a Környezetvédelem Alprogram (273,94 millió euró) és az Éghajlat-politika Alprogram (63,6 millió euró) keretein belül.

A Környezetvédelem Alprogram célja a természetvédelmet és a biológiai sokféleség megőrzését, a környezeti erőforrás-hatékonyság fokozását és a környezetvédelmi irányítást és tájékoztatást megvalósító, míg az Éghajlat-politika Alprogram célja az éghajlatváltozás mérséklését, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, valamint az éghajlat-politikai irányítást és tájékoztatást megvalósító hagyományos kísérleti, bevált gyakorlati, tájékoztató, tudatosságnövelő és terjesztési projektek megvalósítása.

A LIFE programról részletesebben itt tájékozódhat: http://ec.europa.eu/environment/life/ 

A 2016. évi pályázati felhívás itt érhető el: http://ec.europa.eu/environment/life/news/newsarchive2016/may/index.htm#call2016

A hazai pályázatok eredményessége érdekében a 2016-os évtől kezdődően Tárcánk – a Földművelésügyi Minisztériummal és a Magyar Fejlesztési Központtal együttműködve - megnövekedett kapacitásokkal áll a potenciális pályázók rendelkezésére. Munkatársaink többek között szakmai jellegű továbbképzésekkel, pályázatíró és projektmenedzsment tréningekkel és fordítási segítséggel állnak a pályázók rendelkezésére. Ezen kívül a Konzorcium szervezésében 2016. június 14-én kerül megrendezésre a nemzeti LIFE Információs Nap, ahol az érdeklődők további hasznos ismereteket szerezhetnek a 2016-os pályázati kiírással kapcsolatban.

A hagyományos pályázatok benyújtásának határideje:

-          Éghajlat-politikai pályázatok: 2016. szeptember 7.

-          Környezet és erőforrás-hatékonysági pályázatok: 2016. szeptember 12.

-          Környezetvédelmi irányítási és tájékoztatási, illetve természetvédelmi pályázatok: 2016. szeptember 15.

A természet- és környezetvédelmi, valamint az éghajlat-politikai területek nemzeti kapcsolattartói bármilyen technikai jellegű támogatásban állnak az Önök szíves rendelkezésére:

LIFE Éghajlat-politika Alprogram

Olti Máté: Tel.: +36 1 795 9481; E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

LIFE Környezetvédelem Alprogram (természetvédelmi témájú pályázatok)

Érdiné dr. Szekeres Rozália: +36 1 795 2397; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Bokor Veronika: +36 1 795 2403; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

LIFE Környezetvédelem Alprogram (környezetvédelmi témájú pályázatok)

Novák Judit: Tel.: +36 1 795 4995; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Továbbá kérjük, amennyiben tud olyan szervezetről, amely érintett lehet, szíveskedjen jelen e-mailt továbbküldeni a részére.

Az EU környezetvédelmi és Éghajlati-politikai Programja