Tervezés 2014-2020

Tisztelt Ügyfelünk!

A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete új Stratégiája feltöltésre került a honlapra. A dokumentumot a Közgyűlés elfogadása után, az Irányító Hatóság is jóváhagyta. Ezáltal a 2016-2020-ig terjedő időszakra Egyesületünk megkapta a Helyi Akciócsoport elismerést, amelynek köszönhetően az Egyesületünkhöz tartozó Hajdúböszörmény (külterület), Hajdúszoboszló (külterület), Hajdúnánás (külterület), Hajdúdorog, Hajdúszovát, Ebes, Nagyhegyes lakói jogosultak lesznek a LEADER támogatások lehívására.


 

A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete megkezdte a Helyi Fejlesztési Stratégiájának (HFS) előkészítését. Ehhez várjuk működési területünk vállalkozásainak, civil szervezeteinek, önkormányzatainak projekt javaslatait, fejlesztési elképzeléseit e-mailben (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), személyesen  a munkaszervezeti irodában (4220 Hajdúböszörmény, Káplár Miklós u 1.) vagy postai úton (4220, Hajdúböszörmény, Bocskai Tér 1). A projektötlet adatlap letölthető az alábbi linken: Projektötlet adatlap


 

LEADER Helyi Akciócsoport cím elismerése!

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának tájékoztatása az előzetes elismeréssel rendelkező LEADER Helyi Akciócsoportokkal kapcsolatban

A Vidékfejlesztési Program 19. intézkedése foglalja magába a LEADER Programot, amely 4 alintézkedésre tagolódik.

A 19. 1-es intézkedés a Helyi Fejlesztési Stratégiák (a továbbiakban: HFS) elkészítéséhez nyújt támogatást, valamint ez a 2014-2020 közötti időszak LEADER Programjának alapja:

A 19. LEADER intézkedés 4 alintézkedéséből három szorosan összefügg, elválaszthatatlan egymástól: a 19.1 eredményeként megszülető HFS és a HFS-t elkészítő HACS lesznek az intézkedés kiindulópontjai, amelyek nélkül nem működhet az intézkedés. A 19.1 eredménye az adott térség HFS-én túl az előzetesen elismert HACS számára a végleges elismerés IH általi adományozása is, ami megalapozza a HACS jogosultságát az adott területen a HFS alapján a fejlesztési források kipályáztatására (19.2), valamint ezeknek a vidékfejlesztési feladatoknak az elvégzéséhez szükséges működési források igénybe vételére (19.4).

Az előírt szerveződési szabályok alapján megalakult és előzetesen elismert LEADER HACS-ok felülvizsgálatát lezárta az Irányító Hatóság (IH) a 2014-2020-as programozási időszakra. Az előzetesen elismert LEADER HACS-ok névsorát, az általuk lefedett településeket (illetékességi terület) és a területükre vonatkozó indikatív forráskeretet az 1. számú melléklet tartalmazza.

A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete LEADER Egyesület az Irányító Hatóság döntése értelmében a 2014-2020-as tervezési időszakban előzetes elismeréssel rendelkező LEADER Helyi Akciócsoport. A végleges elismerést a stratégiatervezési folyamat során megalkotásra kerülő Helyi Fejlesztési Stratégia (HFS) IH általi jóváhagyása véglegesíti.

A Vidékfejlesztési Program Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Irányító Hatóságának előzetes LEADER HACS elismerésekről szóló tájékoztatása elérhető ide kattintva.

Frissítve: 2015.10.22.

 


A Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete 
sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket

2015. december 3-án, szerda a Polgármesteri Hivatal Bocskai termében

(4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.)

megrendezésre kerülő

FÓRUMRA

16:00               Regisztráció

16:15               Megnyitó, programismertető

16:20               Köszöntőt mond Kiss Attila Hajdúböszörmény Város Polgármestere

16:30               HFS megírásának menete előadó: Ráczné Iván Mária

17.15               2014-2020 Vidékfejlesztési Program

  • LEADER- projektötletek gyűjtése a Helyi Fejlesztési Stratégia megírásához.
  • Kapcsolódás a többi Operatív Programhoz

Előadó: Bereczkiné Szabó Ivett

18:00               Kérdések, szakmai beszélgetés az elhangzott előadásokhoz kapcsolódóan

 

A rendezvény alkalmával Projektötleteket gyűjtünk a Helyi Fejlesztési Stratégia megírásához.

Szeretettel várjuk!

                            Kiss Attila                                                 Bereczkiné Szabó Ivett

            Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete                Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete

                               elnök                                              munkaszervezeti –és szakmai vezető