Köszöntő

Üdvözlöm a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoportjának honlapján. Közösségünk egyike azoknak az akciócsoportoknak, amely az Európai Unió által támogatott Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) lehetőségeivel élve hozzájárul térségünk fejlesztéséhez, élhetőbbé válásához. Az egyesület illetékességi területéhez tartozó hét település – Ebes, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát és Nagyhegyes – közül négy a gazdag és dicső történelmi múlttal rendelkező hajdúvárosok közé tartozik, ezért is kapta a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete nevet közösségünk.

A LEADER megközelítésen keresztül a partnerségen alapuló helyi fejlesztési lehetőségeket az akciócsoportok hajtják végre. Így hajdú őseink szellemiségére támaszkodva, a tőlük örökölt környezetünk, vidékünk fejlesztéséért kívánunk együttműködni ebben a közösségben. A Bocskai István nevéhez fűződő, egyetlen győzelemmel megvívott magyar szabadságharc számunkra különösen jelentős üzenettel bír: együtt, a közös történelmi gyökerek mentén képesek vagyunk a Hajdúság életét jobbá tevő harcunkat győztesen megvívni. Ebben az együttműködésben segít a LEADER, amely a helyi közigazgatás, a vállalkozók és civil szervezetek összefogására épít, közösségeik kezébe tényleges döntéshozatali jogkört ad. Az egymás mellett élő és dolgozó szereplők egyenrangú partnerekké válnak, és közösen alakítják térségük jövőjét. Az ÚMVP lehetőséget ad mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére, a turisztikai lehetőségek kiaknázására, falvak fejlesztésére és megújítására, valamint a vidék örökségének megőrzésére. Ezt egészíti ki a LEADER program, amely a térség erőforrásainak fenntartható és innovatív felhasználását, a vidéki szereplők közötti együttműködés megalapozását, a fenntartható helyi fejlesztési stratégiák előkészítését és megvalósítását célozza meg.

Egyesületünk célja, hogy az alulról építkező megközelítésben a helyi szereplők a stratégiánk megalkotásában részt vehessenek, hogy ezzel a lehető legszélesebb rétegeket vonhassuk be elsődleges ügyeink meghatározásába. Hisszük, hogy a lentről felfelé építkező megközelítésben összehangoltan, együtt dolgozva, hatékony és átfogó eredményeket érhetünk el. Ezért akciócsoportunk igyekszik eljutni a vidékfejlesztéséért tenni akaró társainkhoz, hogy minél több információt összegyűjtve, azokat összegezve, egyre hatékonyabban tudják a vidéki szereplők a fejlesztésekre szánt forrásokat felhasználni. E munka és cél érdekében honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket az aktuális fejlesztési lehetőségekről, ugyanakkor munkaszervezetünk tagjai várják ötleteiket, elképzeléseiket, amelyet a megadott elérhetőségeken ismertethetnek. Emellett az illetékességi területünkön lévő települések adottságait, kincseit is kívánjuk megismertetni a kedves látogatóval.

Amennyiben ön is szeretne tenni térségünk fejlesztéséért, forduljon hozzánk bizalommal!

Kiss Attila

elnök

 

 

Hajdú Vidékfejlesztési Egyesülete- 2023

GDPR

Elérhetőségeink

Bemutatkozás

Hajdúk VE régi oldal

Iroda címe

Hajdúböszörmény

Kassa u. 24.

4220