2023. november 28-án zajlott a Ferencz Marcel Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész által tervezett Petőfi Sándor utca 29. szám alatti új orvosi rendelők épületének ünnepélyes átadó rendezvénye.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult, „Hajdúböszörmény belvárosi akcióterületének környezettudatos városrehabilitációja” című, TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00001 azonosítószámú projekt, valamint az „Egészségügyi alapellátás integrációja Hajdúböszörményben” című TOP-1.4.1-19-HB1-2019-00015 azonosítószámú projekt eredményeként Hajdúböszörmény egy újabb, a lakosság számára fontos területen fejlődhetett.

A zárórendezvényen elsőként Kiss Attila polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy egy gyönyörű, új komplexummal gazdagodott városunk, mely hat fogorvosi és három háziorvosi rendelőnek ad otthont. A projekt pályázatokból és a hozzáadott önkormányzati önrészből valósult meg. Felszólalásában kitért arra, hogy számos neves orvos karrierje indult városunkból. Hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a hajdúböszörményiek a legjobb egészségügyi ellátást kapják, melyhez most mind az új csodás helyszín, mind a szolgáltatáshoz szükséges legmodernebb eszközök is rendelkezésre állnak.

Tiba István országgyűlési képviselő személyes vonatkozásával nyitotta mondandóját. Elmondta, hogy az egészségügyhöz kapcsolódó átadók közel állnak szívéhez, hiszen jómaga is fogorvosként dolgozott. Semmiképp nem szerette volna kihagyni a mai eseményt, melyen ilyen csodálatos fogorvosi rendelőket adhatnak át. Emeli a rendelők nagyságát, annak külső megjelenése is, hiszen a városhoz méltóbb formát nem is lehetett volna tervezni. Tiszteletét fejezte ki a város vezetői számára is, hogy ilyen rendelőt biztosítanak az orvosoknak és rajtuk keresztül a betegeknek. Kiemelte, hogy itt minden adott a legmagasabb szintű ellátáshoz, és hogy az egészségügy kiemelten fontos egy város életében, a vezetőknek pedig célja helyben biztosítani az alap-és szakellátást is. Gratulációját fejezte ki a városvezetésnek, a kivitelezőknek, mindenkinek, aki a kivitelezésben részt vett, és akik a legszínvonalasabb eszközöket kiválasztottak.

Ezt követően Dr. Mező Barna, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője mutatta be a projektet, ismertette a pályázatokat, melyek eredményeként a fejlesztés megvalósulhatott. Elhangzott, hogy ma egy 542 négyzetméteres, három szintes épület kerül átadásra. Elmondta, hogy a földszinten szolgáltatóegységek, az első emeleten a rendelők, míg a második emeleten egy konferenciaterem került kialakításra. Ezentúl parkolók, valamint bérlakások is találhatóak a komplexumban. Az épület kialakítása és hasznosítása lehetővé teszi, hogy hozzájáruljon saját fenntartásához.

Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke is kiemelte, hogy ma három projekt zárórendezvénye valósul meg. A zöldváros projekt szerves része az egészséges, egészségtudatos környezet kialakításának, melynek köszönhetően fás területek, parkok, játszóterek kiépítése valósult meg vármegye szinten. Az egyik legsikeresebb projekt, mely lehetővé teszi egy élhető város létrejöttét, jobb környezet kialakítását. Ismertette, hogy vármegye szinten 88 háziorvosi, védőnői, fogorvosi körzet fejlesztése valósult meg. Hajdúböszörményben ma egy magasszínvonalú orvosi ellátást nyújtó új rendelőegység került átadásra. Kiemelte, hogy az orvosi szakma mennyire különleges, és az itt dolgozó orvosoknak jó szolgáltatást kívánt új rendelőjükben.

Ezt követően Dr. Erdős András és Kiss Attila polgármester vette át a beruházást. Dr. Erdős András kiemelte, hogy a mai nap egy ünnepnap az egészségügy számára. Köszönetét fejezte ki mindazok számára, aki hozzájárultak az új rendelő kialakításához. Elmondta, hogy az orvosok már nagyon várják, hogy birtokba vegyék a rendelőket. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat az egészségügyre mindig kiemelten odafigyel, az infrastrukturális hátteret megújította, mindig szem előtt tartotta a megfelelő betegellátás fejlesztését.

Az esemény zárásaként Hasulyó János római katolikus plébános megáldotta az új épületet, majd a nemzetiszínű szalag vágása következett.

(https://hajduboszormeny.hu/uj-egeszsegugyi-komplexum)